S-a observat de multa vreme dezinteresul actualei societati romanesti pentru trecut, in favoarea unui prezent absolut, daca pot sa spun asa. Astfel, adevarul despre crimele de la Revolutie si din zilele imediat urmatoare nu mai intereseaza decat un mic numar de oameni, dintre care unul, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, se afla intr-un protest disperat, riscandu-si viata intr-o greva a foamei, ajunsa, in a doua etapa, la peste 100 de zile (cu o intrerupere de doua luni si ceva), protest demn mai degraba de un stat totalitar decat de unul "de drept", pentru a obtine copiile dosarelor Revolutiei de la Parchet, asa cum s-a recomandat de catre CEDO. Dl general Dan Voinea a facut duminica dezvaluiri senzationale cu privire la soarta acestor dosare: se lucreaza la un nou NUP.
Indepartat din parchetul militar si luandu-i-se dosarele la care muncise ani de zile de catre dna Laura Codruta Kövesi, dl Dan Voinea a mai dezvaluit si faptul ca termenul de prescriere a crimelor deosebit de grave la care se refera dosarul Revolutiei ar trebui prelungit cu anii cat acestea au fost secretizate de institutiile statului de drept Romania! Pe cine protejeaza in mod vinovat aceste secretizari stie toata lumea. Teodor Maries, un om care isi da viata pentru adevarul despre Revolutie si mineriade, pentru a se face dreptate victimelor celor doua masacre, este hotarat sa nu renunte, iar Parchetul ii da dosarele cu taraita, doar-doar se va stinge. Mai trist este ca societatea romaneasca, ea, nu mai este interesata decat in foarte mica masura si trece nepasatoare cu vederea aceste lucruri.
Nici viitorul nu mai intereseaza pe multi dintre concetatenii nostri, majoritatea, din pacate, suspusi. Caci daca la Rosia Montana ar urma sa fie distruse niste urme ale vietuirii dacice si romane, niste semne ale exploatarii aurului de catre romani sau chiar