Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, maramureşeanul Teodor Mărieş, se află în a 29-a zi de grevă a foamei. Peste 1.000 de maramureşeni au beneficiat, în 2009, de proteze ori dispozitive de deplasare. O altă faţă a Băii Mari: gropi şi solduri, imagine de ev mediu în inima municipiului.
Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, se află în a 29-a zi de grevă a foamei. Este nemulţumit că autorităţile de la Bucureşti nu respectă întocmai decizia CEDO, care a dispus ca organizaţia să primească toate documentele cuprinse în dosarul Revoluţiei. Vineri, Mărieş şi avocatul asociaţiei, Ionuţ Matei, au participat la o întrevedere cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Întâlnirea a avut loc în contextul protestului declanşat de Mărieş pentru obţinerea dosarului penal având ca obiect cele petrecute în decembrie 1989. „În timpul întâlnirii de vinerea trecută, ministrul Oprea ne-a promis că în 10 februarie va aduce în Guvern un proiect de HG prin care 7.617 file dintre acestea să fie desecretizate. În legătură cu restul de 1.018 care ar rămâne secrete, ministrul ne-a asigurat că se va analiza conţinutul lor şi ne-a promis că va desecretiza orice filă conţinând referiri la Revoluţia din decembrie 1989", a mai spus Ionuţ Matei. Mai multe detalii aflăm pe infomm.ro.
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a alocat, în cursul anului trecut, 4.920.000 de lei pentru proteze ori mijloace şi dispozitive de deplasare, iar în primul trimestru al acestui an au fost cheltuiţi în acest scop 492.000 de lei. Astfel, peste 1.000 de maramureşeni au beneficiat, în 2009, de aceste mijloace de deplasare. Cele mai multe dintre protezele solicitate de maramureşeni sunt ortezele, dispozitive externe care se aplică la nivelul unui segment al corpului pentru prevenirea sau corectarea disfuncţionalităţii acelei zone. În cursul anului trecut, 353 de maramureşeni au avut nevoie de astfel