Senatorii constănţeni nu subscriu unei posibile propuneri PSD privind alegerea pe viaţă # Nici varianta PNL ca Senatul să fie Cameră a reprezentanţilor din administraţia publică locală nu are adepţi la mal de mare
Referendumul din toamna trecută a dovedit politicienilor care este vrerea românilor când vine vorba de Parlament.
Liberalii şi social-democraţii par să ignore voinţa electoratului şi se gândesc, de pe acum, cum să-şi păstreze locurile călduţe din Legislativ.
Peste 70% dintre participanţii la referendum au spus răspicat „DA" pentru un Parlament unicameral şi pentru reducerea drastică a numărului de parlamentari. În loc să acţioneze pentru transpunerea legislativă a voinţei românilor, liberalii şi social-democraţii tot mai caută portiţe de scăpare şi variante care să le asigure o prezenţă cât mai mare şi, eventual, să le permită să-şi treacă în Cartea de muncă, la rubrica ocupaţie: parlamentar. Şi pentru că s-a avansat o idee că viitorul Parlament unicameral ar apărea prin desfiinţarea Senatului, exact această Cameră a devenit „preferata" celor două formaţiuni politice aflate în opoziţie.
Startul în ceea ce priveşte viitorul Senatului l-a dat chiar ex-premierul PNL, Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit recentelor sale declaraţii, parlamentarii liberali vor iniţia un proiect legislativ prin care Senatul ar urma să fie o Cameră reprezentativă pentru administraţia publică locală. „Acesta (n.r. referire la Senat) să fie o Cameră a reprezentanţilor locali în care să fie dezbătute şi legiferate propuneri pentru domenii care ţin de aleşii noştri locali", afirma liderul PNL.
Partenerii de opoziţie ai liberalilor, social-democraţii, sunt mai inventivi. Profitând de prezenţa a numeroşi colegi din toate colţurile ţării, la şedinţa Consiliului Naţional al PSD liderii ar fi primit un document ce urma a fi analizat şi asupra căruia se aşteaptă pă