* ieri, zeci de drumuri judeţene au fost blocate de ninsoarea combinată cu vântul puternic, care lua zăpada din câmp şi o depunea pe carosabil * în municipiu, autorităţile au folosit un antiderapant special, în speranţa că vor scăpa mai repede de zăpada de pe străzi
Ninsorile şi vântul puternic au continuat ieri să le dea bătăi de cap atât şoferilor brăileni cât şi responsabililor cu deszăpezirea. În municipiu s-a circulat cu destulă dificultate, inclusiv pe arterele principale, în ciuda faptului că autorităţile locale au împrăştiat un antiderapant special. Dan Apostol, directorul Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală, ne-a declarat că în amestecul clasic de nisip şi sare a fost adăugată şi clorură de magneziu sub formă de granule. S-a sperat, astfel, ca zăpada şi gheaţa de pe carosabil să se topească mai repede. Potrivit lui Apostol, antiderapantul special a fost folosit pe străzile cele mai intens circulate: Calea Călăraşilor, Calea Galaţi, Şos. Buzăului, Şos. Vizirului, Str. Griviţa, Str. 1 Decembrie 1918 sau Bulevardul Alexandru Ioan Cuza.
În judeţ, situaţia era critică în jurul orei 12.00, când nu mai puţin de 23 de drumuri judeţene erau blocate de sulurile de zăpadă formate de viscol. Circulaţia autovehiculelor era imposibilă pe rute precum DJ 203A Galbenu-Vişani, DJ 203R Cireşu-Batogu, DJ 211B Bărăganu-Mihai Bravu, DJ 211 Dudeşti-Dudescu şi multe altele. Până la ora 12.00, cele două firme angajate de Consiliul Judeţean pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, "Tancrad" şi "Concivia" reuşiseră să deblocheze două rute: DJ 203, pe porţiunea dintre Galbenu şi Jirlău, şi DJ 203T Jirlău-Vişani. Pentru deblocarea drumurilor judeţene se acţiona cu trei vole, 11 autogredere, 13 buldo-excavatoare, 6 autoîncărcătoare şi patru ATB-uri cu lamă.
Ieri, antiderapantul obişnuit folosit pe străzile Brăilei a fost amestecat cu clorură de magneziu