Ingrediente:
2 cartofi dulci(batata), o portocală, o mână de rucola, (gustul frunzelor este greu de descris, are aroma frunzelor verzi de usturoi, creson si a arahidelor), o ceapă roşie, stafide, ulei de măsline, sare şi piper. Pentru vinegretă: o lingură de zeamă de lămâi verzi, o lingură de suc de portocale, 2 linguri de ulei de măsline, o linguriţă de miere de albine.
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se taie felii, se ung cu ulei şi se pun în cuptorul încins în prealabil până se rumenesc bine. Separat, într-un castron se amestecă mierea cu zeama de lămâi verzi şi sucul de portocale, apoi cu uleiul. După ce cartofii s-au copt, se toarnă vinegreta şi se amestecă bine. Se adaugă frunzele de rucola, ceapa tăiată rondele, portocala tăiată rondele, stafidele, sarea şi piperul. Dacă vi se pare că preparatul are un gust neobişnuit, mai puteţi adăuga rucola, zeamă de lămâie sau chiar mai multă ceapă.
Ingrediente:
2 cartofi dulci(batata), o portocală, o mână de rucola, (gustul frunzelor este greu de descris, are aroma frunzelor verzi de usturoi, creson si a arahidelor), o ceapă roşie, stafide, ulei de măsline, sare şi piper. Pentru vinegretă: o lingură de zeamă de lămâi verzi, o lingură de suc de portocale, 2 linguri de ulei de măsline, o linguriţă de miere de albine.
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se taie felii, se ung cu ulei şi se pun în cuptorul încins în prealabil până se rumenesc bine. Separat, într-un castron se amestecă mierea cu zeama de lămâi verzi şi sucul de portocale, apoi cu uleiul. După ce cartofii s-au copt, se toarnă vinegreta şi se amestecă bine. Se adaugă frunzele de rucola, ceapa tăiată rondele, portocala tăiată rondele, stafidele, sarea şi piperul. Dacă vi se pare că preparatul are un gust neobişnuit, mai puteţi adăuga rucola, zeamă de lămâie sau chiar mai multă ceapă.