Cel mai vechi director de spital din Capitală, Monica Pop, spune că orice medic din lume greşeşte, însă nu este corect ca toate succesele sale profesionale să fie subsumate unui eşec.
Citiţi şi:
Afecţiunile ochilor se pot agrava fără simptome
Pielea şi ochii, vulnerabili iarna
Sunt, oare, corect judecaţi medicii români de către presă şi de către publicul larg, având în vedere salariile pe care le primesc şi condiţiile în care lucrează? O fi suficient un venit lunar de aproximativ 2.000 de lei pentru a te întreţine şi pentru a te pune la curent cu ultimele descoperiri ştiinţifice în domeniu? Cât de flexibilă este linia etică ce desparte primirea unor „atenţii" de la pacienţi şi pretinderea - directă sau indirectă - de bani pentru efectuarea unui act medical? La toate aceste întrebări vom încerca să răspundem alături de unul dintre cei mai experimentaţi directori de spitale din România, medicul oftalmolog Monica Pop.
Invitata „La masa Adevărului" din această săptămână se numără printre aceia care cred cu sinceritate că lucrurile pot fi schimbate în bine în sistemul nostru sanitar. Optimism nefondat sau certitudinea omului care a ştiut să gestioneze admirabil o instituţie medicală din „buricul" Bucureştilor, fără a avea proptele politice? Aici, fiecare cititor va trage propria concluzie. Oricum, până la o schimbare în bine, cei cu bani şi relaţii dau o fugă în Austria, Germania au Franţa atunci când se confruntă cu o problemă mai gravă de sănătate, iar românii obişnuiţi „lustruiesc" zile în şir băncile unor spitale aflate foarte aproape de paragină.
CARTE DE VIZITĂ
• Monica Pop s-a născut la 22 iunie 1953, în Cluj.
• A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti (1979).
• Este doctor în ştiinţe medicale (1999) şi prorector al aceleiaşi instituţii de învăţământ (din 2004).
• Este dir