Subsidiara locală a producătorului de bere olandez Heineken a decis scoaterea Ciuc Premium la export, din această lună, primele pieţe vizate fiind cele în care comunităţile de români sunt foarte numeroase mai precis Italia, Spania şi Canada, a anunţat, ieri, compania. Decizia de a exporta berea Ciuc Premium (primul produs exportat de Heineken România - n.r.), a fost luată ca urmare a cererii românilor din diaspora. "Faptul că marca Ciuc Premium a început să fie exportată reconfirmă valoarea acestei beri româneşti. Este un pas firesc în evoluţia mărcii Ciuc Premium şi noi suntem convinşi că în viitor vom "cuceri" cât mai multe zone din întreaga lume", a declarat, într-un comunicat, Jan Derck van Karnebeek, general manager Heineken România. Contactaţi de Curierul Naţional, reprezentanţii companiei, nu au dat informaţii şi despre aşteptările companiei de la aceste pieţe. "Ciuc Premium se diferenţiază de alte beri datorită zonei în care se fabrică. Regiunea Harghita este locul perfect pentru producerea berii Ciuc Premium", a completat Maria Stoica, manager calitate, Heineken România.
Ciuc Premium va fi disponibil în Italia, Spania şi Canada la doză de 0,5 litri şi sticlă de 0,33 litri. Potrivit anunţului făcut de Heineken România, canalele de distribuţie prin care producătorul de bere va opera sunt HoReCa şi Retail. Exportul se va realiza prin intermediul distribuitorilor locali ai Brau Union International.
Pe plan local Ciuc deţine o cotă de piaţă de 23,3%, din segmentul de bere premium, au precizat pentru Curierul Naţional, reprezentanţii companiei care citează date AC Nielsen. Printre producătorii de bere care se mai află pe piaţa românească de profil se mai numără Carlsrom, SABMiller prin Ursus Breweries şi Anheuser-Busch InBev.
Subsidiara locală a producătorului de bere olandez Heineken a decis scoaterea Ciuc Premium la export, din această