Şeful de la Justiţie, Cătălin Predoiu, recunoaşte că în România se adoptă legi şi se iau hotărâri doar în baza unei "logici electorale", ceea ce detrmină inefcienţa administraţiei locale şi centrale.
"Administraţia centrală şi locală este încă ineficientă. Din când în când, actul legislativ de guvernare locală sau centrală este adoptat doar în logica electorală. În special în perioadă de criză este mai important să ne focalizăm pe acurateţea deciziei, nu pe acceptabilitatea ei publică. Nu tot ceea ce este cerut de public poate fi util pentru cetăţeni în ansamblu", a declarat ministrul Justiţiei în faţa studenţilor de la Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.
"E timpul ca generaţia de 40-45 ani să ia prim-planul vieţii politice"
Predoiu nu vede o îndreptare a lucrurilor decât atunci când se va renunţa la adoptarea unor decizii electorale între ciclurile de alegeri.
"După ce vom depăşi dificultăţile financiare, trebuie să revizuim rapid modul în care gândim salarizarea funcţionarilor cheie ai statului. Este preferabil să ai o administraţie redusă, dar competentă şi bine plătită, decât o administraţie supradimensionată şi incompetentă. Şi datorită acestor neajunsuri, mulţi tineri valoroşi au plecat în străinătate sau, dacă au rămas acasă, sunt dezamăgiţi şi au abandonat competiţia socială. E timpul ca aceştia să lupte pentru leadershipul României, iar generaţia de 40-45 ani să ia prim-planul vieţii politice", a spus Cătălin Predoiu.