Direcţia de Taxe şi Impozite a primăriei trimite somaţii craiovenilor care au avut amenzi de circulaţie vechi şi de şapte ani. Chiar dacă omul a plătit o dată şi nu mai are chitanţa, fie achită din nou amenda, fie îl execută silit primăria. În mod normal, astfel de amenzi se prescriu după cinci ani, dacă omul nu a fost somat între timp, iar municipalitatea nu are voie să-i mai ia banii.
Mai multe persoane s-au trezit cu somaţii de plată de la Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova pentru amenzi de circulaţie vechi şi de şase-şapte ani, pe care le-ar avea de achitat craiovenii respectivi. Oamenii nu doar sunt puşi pe drumuri, dar sunt şi nevoiţi să plătească de două ori aceeaşi amendă, chiar dacă este prescrisă, din cauza unor funcţionari ai statului şi a lipsei unui sistem informatic centralizat unitar pe ţară. Dacă ai ghinionul să fii „ales“ de primărie să (re)plăteşti o amendă veche de ani buni - după o metodă pe care funcţionarii primăriei nu au elucidat-o încă - eşti numai bun de executat silit. Un bărbat din Craiova a primit în ianuarie 2010 o somaţie de plată de la Direcţia de Impozite şi Taxe prin care era înştiinţat că are de plată o „rămăşiţă“ de 60 de lei, reprezentând „amenzi de circulaţie“.
Ştiind că nu are absolut nici o amendă neachitată, bărbatul a făcut primul drum la Direcţia cu pricina pentru a se lămuri. I s-a spus că are o amendă neachitată datând din... anul 2003. Omul a explicat că a plătit în 2003 şi a întrebat de ce îl execută municipalitatea după atâţia ani de la aplicarea amenzii, când aceasta era deja prescrisă de mult timp şi achitată imediat după aplicare.
„Mi s-a răspuns că în unele cazuri se întrerupe prescripţia şi că ori aduc dovada că am plătit amenda, ori voi fi executat silit. Dacă ei nu s-au grăbit şapte ani să mă înştiinţeze, eu de ce să mă grăbesc să plătesc o amendă pe care am plă