Oamenii legii nu au bani să îşi echipeze autoturismele şi pleacă în misiuni de salvare a înzăpeziţilor cu maşinile de intervenţie nepregătite. Poliţia lucrează la cota de avarie. Până acum, s-a mers pe formarea filtrelor şi avertizarea şoferilor, pentru a evita situaţiile de urgenţă, fiindcă nu are bani să-şi echipeze maşinile, deşi, de la centru, se cere maximum de eficienţă.
Poliţiştii din comuna Victoria au plecat, luni, în miez de noapte pentru a salva din nămeţi patru copii şi doi adulţi blocaţi între localităţile Mihai Bravu şi Victoria.
S-au deplasat cu maşina din dotare, o Dacia Logan precedată de două tractoare dotate cu lamă. Două ore a durat până ce poliţiştii i-au recuperat pe cei înzăpeziţi şi i-au adus la primăria din comună, la căldură.
În aceeaşi noapte, poliţiştii din comuna Bărăganu au urcat în maşina de serviciu, o Dacia Logan şi, mergând în urma unui autogreder care a tăiat nămeţii, au ajuns la un autoturism aproape acoperit de zăpadă pe DJ 21 Bărăganu-Ţăndărei.
După două ore de muncă, ocupanţii autoturismului blocat în nămeţi, doi adulţi şi un bebeluş de numai câteva luni, au fost adăpostiţi în localul primăriei Bărăganu, la căldură.
75.000 de lei, pentru 100 de maşini
Niciun post de poliţie din judeţ nu se poate lăuda că are în dotare vreun autoturism 4x4 , SUV sau Off-Road.
Mai mult, toate maşinile sunt încălţate cu cauciucuri de vară. Echiparea a 100 de autoturisme din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, adică mai puţin de jumătate, cu cauciucuri de iarnă ar costa, la cel mai avantajos contract, nu mai puţin de 75.000 de lei, sumă deloc neglijabilă.
"Înainte de a intra în vigoare avertizările de Cod Galben şi Cod Portocaliu, toate maşinile au fost verificate, pentru a ne putea bizui pe ele la nevoie, dar cauciucuri, mai puţin", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogo