Conducerea Automobile Dacia a propus joi angajaţilor, la o nouă rundă de negocieri, o majorare salarială de 200 de lei, ofertă refuzată de sindicatul uzinei, care va continua însă discuţiile cu producătorul de automobile. "Conducerea Dacia a venit cu o nouă ofertă, respectiv 200 de lei acordaţi în trei tranşe, respectiv 100 de lei în ianuarie, 60 de lei din aprilie şi 40 de lei din septembrie. Nu am putut accepta acest nivel, drept pentru care negocierile vor continua", a decla
Conducerea Automobile Dacia a propus joi angajaţilor, la o nouă rundă de negocieri, o majorare salarială de 200 de lei, ofertă refuzată de sindicatul uzinei, care va continua însă discuţiile cu producătorul de automobile.
"Conducerea Dacia a venit cu o nouă ofertă, respectiv 200 de lei acordaţi în trei tranşe, respectiv 100 de lei în ianuarie, 60 de lei din aprilie şi 40 de lei din septembrie. Nu am putut accepta acest nivel, drept pentru care negocierile vor continua", a declarat pentru Mediafax viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.
Nivelul salarial propus anterior de administraţia Dacia a fost de 170 de lei, acordat în trei etape.
Sindicaliştii cer majorarea salariilor cu 520 de lei, dar pe lista de revendicări mai figurează şi creşterea nivelului unor prime.
"Dacă nu vom ajunge la un consens, suntem dispuşi să declanşăm greva generală la începutul lunii martie", a afirmat reprezentantul angajaţilor uzinei de la Mioveni.
El a spus că în prezent salariul mediu de bază al unui angajat este de 1.500 de lei.
Iordache consideră că majorarea salarială se justifică date fiind rezultatele obţinute de uzina Dacia în 2009 şi a previziunilor economice favorabile pentru acest an.
Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a avut anul trecut un profit de 230,28 milioane lei, în creştere cu 3,7% faţă de 2008.
Ultimul conflict