Ingrediente:
500g tacâmuri de pui, 300g măruntaie (inimi, pipote) de pui, 2 cepe, 2 linguri orez, 2 ouă, 200ml smântână, 1 l zeamă limpede de varză, 400g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină), sare, piper, leuştean, pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Carnea tăiată bucăţi, împreună cu măruntaiele, se spală bine şi se pune la fiert în 3 l apă rece cu un vârf de linguriţă de sare. Se ia spuma, apoi se adaugă zarzavatul ras pe răzătoarea cu găuri mari şi ceapa tocată mărunt. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, în oala acoperită. Când carnea este aproape gata, se pune zeama de varză fiartă separat. Când clocoteşte ciorba, se adaugă orezul fiert şi clătit în apă rece, iar după unul-două clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveşte de sare şi de acreală. Ciorba se mai poate acri cu borş, cu zeamă sau sare de lămâie, ori cu oţet. Cu zeama de varză sau cu borşul se fierbe câteva minute. Cu zeama de lămâie se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege cu gălbenuş de ou şi smântână. Pentru aromă se adaugă leuştean verde sau uscat şi pătrunjel.
Ingrediente:
500g tacâmuri de pui, 300g măruntaie (inimi, pipote) de pui, 2 cepe, 2 linguri orez, 2 ouă, 200ml smântână, 1 l zeamă limpede de varză, 400g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină), sare, piper, leuştean, pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Carnea tăiată bucăţi, împreună cu măruntaiele, se spală bine şi se pune la fiert în 3 l apă rece cu un vârf de linguriţă de sare. Se ia spuma, apoi se adaugă zarzavatul ras pe răzătoarea cu găuri mari şi ceapa tocată mărunt. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, în oala acoperită. Când carnea este aproape gata, se pune zeama de varză fiartă separat. Când clocoteşte ciorba, se adaugă orezul fiert şi clătit în apă rece, iar după unul-două clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveşte de sare şi de acreală. Cio