Canada devine de vineri, 12 februarie, capitala sporturilor de iarnă. Jocurile Olimpice au loc timp de circa două săptămâni, până pe 28 februarie. Evenimentul începe cu o ceremonie ce durează trei ore şi cu un ultim purtător al flăcării olimpice, al cărui nume nu este cunoscut decât de patru persoane, conform tradiţiei. Biletele pentru evenimentele sportive din cadrul Olimpiadei costă între 25 şi o mie o sută de dolari. Zece mii de jurnalişti vor relata de la faţa locului. Organizatorii se aşteaptă ca programele sportive de la Vancouver să fie urmărite de aproape jumătate din populaţia Planetei, adică trei miliarde de telespectatori.
Canada devine de vineri, 12 februarie, capitala sporturilor de iarnă. Jocurile Olimpice au loc timp de circa două săptămâni, până pe 28 februarie.
Evenimentul începe cu o ceremonie ce durează trei ore şi cu un ultim purtător al flăcării olimpice, al cărui nume nu este cunoscut decât de patru persoane, conform tradiţiei.
Biletele pentru evenimentele sportive din cadrul Olimpiadei costă între 25 şi o mie o sută de dolari.
Se vor întrece peste două mii şapte sute de sportivi din 82 de ţări. În total, sunt acreditate cinci mii cinci sute de persoane : sportivi, antrenori, medici şi oficiali.
Zece mii de jurnalişti vor relata de la faţa locului. Organizatorii se aşteaptă ca programele sportive de la Vancouver să fie urmărite de aproape jumătate din populaţia Planetei, adică trei miliarde de telespectatori.
Clasamentul pe medalii în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă este dominat de Norvegia, cu 280 de medalii. Urmează Statele Unite, Rusia, Austria, Germania şi Finlanda.
România a cucerit o singură medalie, de bronz, în 1968, la Grenoble, în proba de bob două persoane. Delegaţia României la Vancouver numără 28 de sportivi. Şansele la medalii sunt aproape nule. Cosmin Ruscior, despre Olimpiada de iarnă d