Asa multe lucruri s-au intamplat anul trecut... Ati observat cum am intrat in priza toti cu alegerile, de credeam ca nu se mai invarte pamantul in jurul soarelui daca nu sunt alegeri in Romania? Si acum ne-am dezumflat ca un balon anemic. Parca nici nu ne mai pasa ca am ales un nou guvern si presedinte si mai nou. Om fi oare superficiali? Om avea vise de moment? O fi oare asta o caracteristica nationala? Dar macar acum stim cine unde e, cine e la putere, cine e in opozitie, pentru ca e foarte important. Apropo, Maestrul spune: "Esti in opozitie nu din convingeri politice, ci din bun-simt. Oamenii cu constiinta prin definitie stau in opozitie".
Cred ca toate gandurile astea filosofice mi-au fost generate de acest hibernum idilicus. Si tot din filonul acesta mi-a mai tasnit o dilema - de ce oare romanii se duc in Austria la schi in loc sa se avante pe Calea Victoriei sau prin Satul Francez, trasi de masina? Zapada e la fel de mare si, in comparatie cu partiile din Alpi, la Bucuresti e mult mai ieftin si sigur n-o sa-i deranjeze nimeni.
Dar haideti ca v-am promis topul restaurantelor pe 2009. Ma rog, un fel de clasificare, o aranjare, o evaluare, ceva... Si sa incepem cu cel mai spectaculos eveniment din istoria restauratorilor romani: marirea si decaderea de la Grandeur. A cazut direct de la etajul 13, desi a avut tot ce trebuia: locatie perfecta si pe orizontala si pe verticala - aproape de Piata Victoriei la etajul 13 - ce-ti poti dori mai mult de atat? Puteai sa vezi roata tot orasul si, daca ne pierdeam mintea, puteam chiar spune ca e un mic restaurant din Manhattan. A avut si bucatar francez si oameni entuziasmati, gata sa ia masa mereu acolo. Cu toate astea, a reusit sa parcurga drumul de la lauda la disparitie in mai putin de un an. Ce trist! Ce efemer! De asta chiar imi pare rau.
N-as putea spune acelasi lucru despre urmatorul restaurant, ca