Primul centru independent de artă şi cultură contemporană din România, Pavilion UniCredit s-a impus, in mai puţin de un an, ca un punct de referinţă pe harta culturală a Bucureştiului si a Europei.
De la deschiderea sa, pe 19 februarie şi până in decembrie 2009, centrul a organizat patru expoziţii si 19 conferinţe, la care au participat peste 8.000 de persoane. De asemenea au fost editate cinci publicatii.
"UniCredit Ţiriac Bank se implică activ in promovarea artei si culturii, Pavilion UniCredit fiind una dintre cele mai importante iniţiative ale noastre din acest domeniu, prin care dorim să contribuim la dezvoltarea şi popularizarea manifestaţiilor culturale", declara Anca Nuţă, Identity & Communication Director. "Activităţile ce au loc in cadrul Pavilion UniCredit deschid noi orizonturi pentru persoane de toate vârstele şi, in special, formează tinerii, care găsesc aici alternative de educaţie si de petrecere a timpului liber."
"Este o realizare fantastică a organizatiei noastre după 10 ani de activitate. După Bucharest Biennale - Bienala Internatională de Artă Contemporană si revista Pavilion, acum am reusit să creăm propriul nostru spatiu. Pentru prima dată in istoria modernă a României, o bancă face loc unei organizatii nonguvernamentale. Prin acest gest, UniCredit a dovedit incă o dată ca intelege si sustine arta si sultura contemporane", afirma Răzvan Ion, directorul Pavilion UniCredit.
Pavilion UniCredit este cel mai important centru independent de informare culturală din ţară, găzduind Pavilion Resource Room (o nonarhivă creată de Răzvan Ion şi Eugen Rădescu), care reuneste aproximativ 2.000 de instrumente de cercetare (cărţi, publicaţii, filme, lucrări de artă sau dosare de cercetare curatorială pe diverse subiecte).
Tot Pavilion UniCredit a iniţiat şi programul informal Free Academy, o alternativă la sistemul tradiţiona