Oricat ar parea de surprinzator, joaca si jocurile sunt foarte importante nu doar pentru echilibrul psihic al copiilor, dar si al adultilor, iar acestia ar trebui sa isi treaca in program ore special dedicate pentru practicarea lor.
Bineinteles ca nu vorbim despre jocurile specifice primilor ani de viata, cu papusi, jucarii de plus sau masinute, ci despre alte activitatati relaxante, de genul puzzle-urilor rezolvate impreuna cu intreaga familie, ne sfatuieste SixWise.com.
Cautam atatea metode sofisticate de a ne elibera de stres si de a ne relaxa si uitam de una dintre cele mai eficiente si mai putin costisitoare: joaca alaturi de copii, de intreaga familie si chiar de colegii de serviciu.
Cand te-ai jucat ultima data cu copilul tau?
Internetul, jocurile pe computer sau video ii izoleaza foarte mult pe copii si ii indeparteaza de familie. Dar chiar si ele pot fi folosite de parintii care se obisnuiesc mai usor cu tehnologiile moderne, pentru a petrece mai mult timp alaturi de cei mici si pentru a uita de propriile griji, macar timp de o jumatate de ora.
Daca nu va plac noutatile, reamintiti-va jocurile copilariei si nu ezitati sa le reintroduceti in viata voastra.
De exemplu, ce va impiedica daca mergeti impreuna cu familia in parc sa incepeti o vanatoare de tipul "de-a v-ati ascunselea"? Actiunea poate fi, cu putina imaginatie, adaptata unei versiuni mai moderne, de tipul "James Bond", in care fiecare dintre membrii familiei poate primi un rol pe masura varstei.
Jocurile dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, imaginatia, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor. Confruntarea cu probleme de rezolvat ne pune tuturor mintea la incercare, indiferent de varsta, si ne ajuta sa ne dezvoltam abilitati latente, simtul umorului, spiritul de observatie.
De exemplu, daca mergeti m