Asociaţia Română de Psihiatrie Comunitară (ARPC) anunţă pe site-ul său www.dialogsanatatemintala.ro că în România, proporţia persoanelor care suferă de depresie şi se internează este mai mare decât în ţările occidentale. Din datele statistice oferite de Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia“ rezultă o creştere a internărilor pentru depresie de la 31% la 40% din total, între anii 2001 şi 2008. (...)
Publicitate „Acest procent este spectaculos, dacă ţinem cont că în unităţile occidentale similare, el este 4–7%. Explicaţia nu constă în aceea că românii ar fi mai vulnerabili la depresie decât alţi europeni, ci, din păcate, în insuficienţa (cvasitotal – absenţa) unui sistem de îngrijire ambulatoriu adecvat“, este opinia dlui dr. Radu Teodorescu, preşedintele ARPC.
Site-ul, lansat cu sprijinul Bristol-Myers Squibb, are două secţiuni: pentru medici (articole despre sindromul depresiv major, tulburarea bipolară şi schizofrenie) şi pentru pacienţi, propunându-şi informarea, comunicarea punctelor de vedere şi a experienţei personale, educaţia acestora în legătură cu trei aspecte: • respectarea medicaţiei aşa cum a fost prescrisă • consultarea medicului curant pentru orice problemă apărută • efectele secundare ale medicamentelor pot fi controlate. Asociaţia Română de Psihiatrie Comunitară (ARPC) anunţă pe site-ul său www.dialogsanatatemintala.ro că în România, proporţia persoanelor care suferă de depresie şi se internează este mai mare decât în ţările occidentale. Din datele statistice oferite de Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia“ rezultă o creştere a internărilor pentru depresie de la 31% la 40% din total, între anii 2001 şi 2008. (...)
Publicitate „Acest procent este spectaculos, dacă ţinem cont că în unităţile occidentale similare, el este 4–7%. Explicaţia nu constă în aceea că românii ar fi mai vulnerabili la depresie d