Preşedintele Consiliului de Administraţie şi alţi trei angajaţi sunt trimişi în judecată deoarece au invalidat 2 milioane de voturi în AGA. La Parchet şi DIICOT se află în curs de instrumentare circa 30 de dosare penale care vizează plângerile acţionarilor şi ale salariaţilor celui mai mare producător de plase pescăreşti şi sfoară din România.
După luni de zile presărate cu scandaluri, reclamaţii la Poliţie şi blocarea accesului unor acţionari în sediul SC Plase Pescăreşti, Parchetul a finalizat primul dosar dintr-o lungă serie care se află în curs de cercetare.
La sfârşitul acestei săptămâni, au fost trimişi în judecată preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al celui mai mare producător de plase pescăreşti şi sfoară din România, precum şi alţi trei angajaţi.
Alexandru Arnăutu (director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie), Ana Sârbu (consilier juridic), Victoriţa Arnăutu (tehnician) şi Vlad Vasile (şef de serviciu) au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
„A fost finalizat rechizitoriul în cazul persoanelor învinuite în dosarul care priveşte societatea Plase Pescăreşti", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, procurorul Ionel Gâlcă.
Am încercat să discutăm cu preşedintele CA din cadrul societăţii Plase Pescăreşti pe marginea acuzaţiilor care i se aduc, dar acesta nu a putut fi contactat.
„Le cer daune de 10 milioane de euro"
Cele patru persoane amintite anterior sunt acuzate că, în şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 29.05.2009, au invalidat, fără temei, nu mai puţin de 2.004.337 voturi, care aparţin angajaţilor constituiţi în Asociaţia Salariaţilor de la SC Plase Pescăreşti.
Aşa se face că, dacă Asociaţia Salariaţilor deţinea 50,34% din acţiunile de la Plase Pescăreşti la data