Seminţele de zorele au efect halucinogen şi sunt folosite de cunoscători pentru „călătoriile“ în lumi mai frumoase. Le găsiţi pe rafturile din Kauflaund sub demunirea de „Ipomoea tricolor“, la preţul de 1,79 de lei pentru un pliculeţ de 2 grame.
La raionul de plante de grădină din majoritatea supermarketurilor din Capitală reporterii „Adevărul de Seară“ au găsit pliculeţe cu seminţe de zorele, care conţin LSA, echivalentul mai puţin nociv al LSD-ului.
LSA este un psihedelic chimic natural având eficacitatea de la 1/10 până la 1/30 din cea a LSD-ului. Are câteva asemănări cu efectele LSD-ului, dar este în general considerată mult mai puţin stimulentă şi poate avea şi efectele unui sedativ.
Dacă nu aţi prins reducerile din magazinele de vise, în centrele comerciale veţi găsi „doza“ de seminţe de zorele în cantităţi după pofta inimii. Patronii magazinelor de vise care mai au în stoc plante halucinogene care au fost interzise de Ministerul Sănătăţii nu ştiu ce vor face cu ele, pentru că în lista pe care a publicat-o Guvernul sunt trecute denumirile ştiinţifice ale plantelor.
„Nu ştiu ce o să facem cu ele, cred că le dăm foc în centru şi o să ne bucurăm cu toţii de aromă“, a spus Cristian Nedelcu, reprezentantul Spice-Shop, o firmă care are trei magazine de preparate psihotropice în Capitală.
Deşi se află pe lista plantelor interzise de lege, „ipomoea tricolor“ poate fi cumpărată de oricine pentru că pe plic nu se specifică conţinutul şi nici efectele pe care ar putea să le aibă.
Guvernul României a aprobat la 10 februarie 2010 lista plantelor etnobotanice interzise. Astfel, Legea nr. 143/2000 a fost completată cu substanţa amida acidului lisergic, ceea ce conţin bobiţele de zorele care se pun în pământ. Seminţele de zorele conţin cea mai mare cantitate de LSA din specie.
Cum te simţi după o doză cu seminţe de zorele