- Când fierbeţi cartofii pentru piure, puteţi adăuga 1-2 foi dafin şi un căţel de usturoi sau frunze de ţelină şi veţi obţine un gust deosebit.
- În salata de vinete (fără maioneză), dacă adăugaţi una-două linguri cu smântână la sfârşit, îi daţi o culoare frumoasă şi un gust excelent.
- Ţelina rămâne proaspătă mai mult timp dacă este învelită în folie de aluminiu şi pusă în frigider.
- Înainte de a face popcorn, ţineţi boabele în congelator şi preparaţi-le când sunt încă îngheţate.
- Înainte să fierbeţi orezul, adăugaţi în apă câteva picături de suc de lămâie. Astfel, orezul va ieşi mai alb şi mai aspectuos.
- Când preparaţi o salată, puneţi sarea înaintea uleiului, căci aceasta nu se dizolvă în ulei
- Când preparaţi spanac sau alte legume cu frunze verzi, adăugaţi în apă puţin zahăr. Astfel, legumele îşi păstrează culoarea.
- Pentru a face ochiuri în apă, adăugaţi în momentul clocotirii o linguriţă de oţet pentru ca albuşul să se coaguleze în jurul gălbenuşului.
- Pentru o formă frumoasă a glazurei pe tort, crema trebuie pusă după ce aţi însiropat şi presărat pe blat puţin amidon.
- În crema de vanilie e bine să puneţi un vârf de cuţit de sare pentru a o parfuma.
- Dacă alegeţi să faceţi pastă din usturoi pentru friptură şi vreţi să diminuaţi puţin gustul iute al acestuia, adăugaţi ori sos de roşii/smântână sau maioneză, oricare dintre aceste produse vor potoli focul din pastă şi îi vor oferi un gust aromatic.
- Peştele se dezgheaţă cel mai bine în lapte. Acesta preia gustul de la congelare şi-i dă peştelui o aromă proaspătă.
- Sarmalele fierte în vin sunt nemaipomenite. Un pic de suc sau pastă de roşii, iar în loc de apă, vin şi vă veţi bucura familia cu cele mai bune sarmale. - Când fierbeţi cartofii pentru piure, puteţi adăuga 1-2 foi dafin şi un căţel de usturoi sau frunze de ţelină şi veţi obţine un g