Se petrece in Romania ceva cu adevarat extraordinar. Satui de oferta imunda si subculturala a televizoarelor, tot mai multi tineri se regasesc in preocupari colective care respecta valoarea, care ii ajuta sa fie impreuna, sa se exprime, sa uite de cenusiul cotidian. O asemenea oportunitate o reprezinta dansurile latino-americane, tangoul si salsa, ale caror ritmuri rasuna din Moldova si pana-n Banat. Motiv de ancheta pentru "Formula AS"
Intre 22 si 24 ianuarie a avut loc cea de-a patra editie anuala a Festivalului National de Salsa din Brasov. Pentru al doilea an consecutiv, festivalul a fost gazduit in elegantul hotel Aro Palace Brasov. Spectacolul a fost organizat de clubul de dans "Salsa Picante", scoala condusa de sotii Eva si Iulian Dinu, fosti vicecampioni nationali de dans sportiv. Am rugat-o pe Eva Dinu sa ne acorde un scurt interviu si sa ne explice fenomenul.
EVA DINU
clubul de dans "Salsa Picante" din Brasov
"Uiti de grija zilei de maine"
- De unde pana unde salsa la poalele Tampei? Cum va explicati succesul dansurilor latino-americane la noi?
- Intr-adevar, salsa, ca si tangoul argentinian, ii atrage ca un magnet pe romani. Explicatia? Frumusetea dansului, ritmul, dar cred ca principala cauza a succesului e sociala. Salsa si tangoul s-au dezvoltat fiindca sunt dansuri sociale colective, dansuri care ne dau posibilitatea sa fim impreuna. Este un sentiment extraordinar sa vezi cum muzica, ritmul si pasiunea pentru dans ii fac pe oameni sa comunice, sa se simta bine alaturi. E distractiv dar are si efect terapeutic, as spune. Salsa te ajuta sa iesi din cotidian, sa uiti de grija zilei de maine. Prin dans te scuturi de toata energia negativa si te incarci pozitiv. La cursuri inveti cateva figuri, dupa care totul se bazeaza pe improvizatie, pe exprimarea muzicii in felul in care o simti tu.