In urma articolului Meniu de gradinita cu carnati, varza si crenvursti, zeci de cititori MedLive.ro au discutat despre ce este si ce nu este recomandat in alimentatia prescolarilor. Acasa, parintii le ofera, ocazional, alimente cu un continut mai ridicat de grasimi, sau alimente cu e-uri, conservanti samd. Pe de alta parte, ei spun ca, intr-o gradinita, meniul trebuie sa fie numitorul comun pentru toate tipurile de metabolism. Mancare potrivita pentru un stomac "calit", ca si pentru copii mai putin rezistenti sau cu fierea sensibila.
Ce se intampla atunci cand gradinitele au mai multa grija de alimentatia copiilor decat parintii?
Iata cateva dintre opiniile postate de cititorii MedLive.ro:
[Petre] a scris:
Am o intrebare. Ce te faci cand respecti ordinul1563/2008, esti data de exemplu celorlalte gradinite, nu se repeta acelasi meniu pe o perioada de 10 zile, te incadrezi perfect in calorii, echivalente alimentare si…… surpriza: parintii vor crenvursti, salamuri, ciuperci, cartofii prajiti nu la cuptor sau natur cum facem noi, branza topita si aproape cam tot ce nu ai voie sa dai decat ocazional. Gradinita noastra are in meniu: lactate zilnic (branzica de casa, ///, iaurt, smantana, lapte proaspat nu praf, cascaval), carne pui, legume proaspete nu congelate, fructe, peste, oua, ocazional salam /// si crenvursti, gustarea de ora 16 este insotita intotdeauna de un fruct chiar daca au avut si la pranz.
Contributia este de 9 lei pe zi de la 01.02.2010 si li se pare exagerat de mult, dar cand dau pe [meniu fast food] plin de chimicale /// 12 lei li se pare bine. Am avut chiar sugestii sa le oferim macar o data pe saptamana un astfel de meniu, deoarece au inteles dansii din noul ordin ca trebuie sa le copiilor si ce vor ei macar o data pe luna.
Astept parerile dumneavoastra ca eu nu stiu cum sa ii mai conving