Plăcinte dobrogene, turceşti, bulgăreşti, aromâne şi moldoveneşti. Elevii Şcolii nr. 6 Nicolae Titulescu s-au întrecut pe ei înşişi, realizănd adevărate delicii, pe care le-au prezentat apoi profesorilor şi părinţilor.
Sub deviza „La plăcinte înainte...“, elevii Şcolii nr. 6 Nicolae Titulescu au organizat ieri, 12 februarie, cea de-a VIII-a ediţie Târgului prăjiturilor. Anul acesta, a declarat profesorul de religie Gabriela Hugeanu, concursul s-a desfăşurat sub titulatura de Târgul plăcintelor, pentru a marca ziua de 14 februarie (Lăsatul Secului).
Pe partea dreaptă s-au regăsit elevii claselor V-VIII, care au adus plăcintele de acasă. Ei spun că le-au pregătit cu o seară în urmă cu părinţii sau bunicii. „Am ajutat-o pe mama să amestece aluatul“ a declarat Sever Scarlat, elev în clasa a VI-a.
Activitatea promovează cunoaşterea şi transmiterea tradiţiilor culinare specifice ale diferitelor etnii din spaţiul dobrogean- turcă, aromână şi bulgară. Pe partea stângă s-au aliniat elevii clasei a IV-a A, care au preparat plăcinta clasei, în bucătăria şcolii.
Halviţa buclucaşă
După prezentarea produselor, părinţii, elevii şi cadrele didactice au degustat plăcinta dobrogeană şi s-au amuzat privind obiceiul băutul „halviţei“. Produsul a fost atârnat de o sfoară de tavan, doi elevi încercând s-o mănânce. Ghinionul a făcut însă ca halviţa să cadă pe jos, iar copiii să rămână doar cu gândul la ea.
La mare căutare a fost Ghibeaşca (plăcinta bulgărească), dar şi Peynirli Borek (plăcintă turcească). Secretul foetajelor a constat în pricepere şi multă dragoste.