Bucăţi masive de gheaţă se desprind de pe şarpante şi cad pe străzi. O maşină parcată pe strada Călugăreni a fost avariată sub ochii proprietarului. În lipsa unor macarale care să permită accesul pe acoperişul blocurilor, asociaţiile de proprietari cer oamenilor să evite trecerea pe lângă blocuri.
De două zile de când vremea a început să se încălzească, bucăţi mari de zăpadă au început să se desprindă de pe acoperişurile blocurilor din oraş. Spectacolul oferit trecătorilor este pe cât de sinistru prin zgomotul produs pe atât de periculos dată fiind greutatea zăpezii căzută de la 10 metri înălţime.
Şarpante proiectate greşit
,, Avalanşele,, s-au produs în ultimele zile în cartierele Marchian şi Unirii. Şarpantele construite pe blocurile vechi de pe vremea comuniştilor sunt mult prea înclinate şi nu sunt prevăzute cu sisteme de oprire a zăpezilor. Prin urmare, zăpada cade în cantităţi uriaşe direct în stradă,, Multe şarpante sunt construite fără autorizaţie şi nu respectă normele prevăzute de lege. Unghiul de înclinare este prea mare şi nu sutn prevăzute cu opritoare pentru zăpadă. De aceea zăpada cade în bucăţi uriaşe,, a spus Daniel Ipsas, arhitect.
Protecţie cu afişe
Curăţarea şarpantelor de zăpadă cade în sarcina asociaţiilor în cazul blocurilor de proprietari. În lipsa echipamentelor şi a unor macarale pentru a urca pe acoperişul blocurilor, asociaţiile se rezumă dpar la avertizarea populaţiei cu privire la riscurile la care se expun dacă circulă pe lângă blocuri,, Angajaţii asociaţiilor au curăţat cât au putut. Nu avem cum urca pe acoperişuri ca să dăm zăpada aşa că unele asociaţii au lipit afişe pe clădiri prin care atrag atenţia că zăpada cade de pe şarpante. Iarna trecută două persoane au fost rănite de zăpada căzută de pe blocuri ,, a declarat Petrică Butnaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Botoşani.
Une