Pentru a marca intrarea în Noul An chinezesc, constănţenii se pot delecta la restaurantele cu specific, cu preparate originale. Sâmbătă seară, începând cu miezul nopţii, chinezii au intrat în noul an, cel al Tigrului, fiind unul al transformărilor, după cum spun astrologii chinezi.
Pentru a sărbători cum se cuvine Anul Tigrului, măcar pentru a învăţa să manevrăm beţişoarele, în locul tacâmurilor clasice, restaurantul Chinese Garden a fost luat cu asalt, încă de sâmbătă seară, nu numai de chinezii care trăiesc şi locuiesc în oraş, ci şi de constănţenii atraşi de meniul tradiţional. Bucătarii au gătit specialităţi specifice Sărbătorii primăverii, iar atracţia a fost un spectacol oferit de aceştia în jurul unei mese de gătit cu plită pe care s-au preparat, în faţa clientului, meniuri picante chinezeşti. Încă de sâmbătă la restaurant s-au servit zeci de feluri de mâncare, din care nu au lipsit peştele şi brânza de soia; pronunţia acestor cuvinte este identică, în limba chineză, cu aceea a cuvintelor „bunăstare“ şi „belşug“. De asemenea, cine vrea să intre în Anul Tigrului, să comande Furnici în copac (pulpă de porc tocată, usturoi, spaghete de soia, vin, condiment, la preţul de 17 lei), limbă de porc în cinci arome (12 lei), specialitatea bucătarului: pulpă de porc, vită, piept de pui, urechi de lemn, usturoi, pai-tai, vin, condiment, la 19 lei, oaie în sos de stridie, salată de iarbă de mare hai-tai (14,5 lei), orez cu migdale (5 lei). Astăzi chinezii petrec în familie Pentru chinezi, tigrul este un lider natural care simbolizează puterea, dar şi pasiunea şi imprevizibilul. Numit şi Sărbătoarea Primăverii, este cel mai important eveniment al anului, aşa că pregătirile şi supersitiţiile ce înconjoară evenimentul sunt numeroase. În sate şi oraşe, chinezii lipesc pe uşi şi porţi versuri dedicate Anului Nou şi tablouri cu specific tradiţional. Poeziile sunt scrise cu