Bran nu mai aminteşte de Regina Maria. Mai degrabă, aici, trăieşte fantoma unei legende: Dracula. Dacă ignoraţi gropile drumului din Braşov până în Bran, dacă treceţi uşor peste dezamăgirea transformării Castelului într-o afacere, şi vă bucuraţi doar de peisaj, de pârtia de schi şi eventual, de mâncărurile gustoase ale restaurantelor din zonă, atunci aveţi şansa unui sfârşit de săptămână relaxant. Sursa: EVZ
Deşi este vizitată, potrivit statisticilor, de peste 100.000 de turişti străini pe an, atraşi îndeosebi de mitul lui Dracula, staţiunea pare neîngrijită şi insuficient promovată pentru atracţiile geografice.
Bran, una dintre cele 44 de comune ale Braşovului, este situat la 24 de kilometri de oraş, pe DN 73. Localitatea se aşază la intrarea în culoarul Bran-Rucăr, vechi drum comercial şi strategic între Ţara Bârsei şi Ţara Românească.
Cum ajungeţi la Bran
Dacă plecaţi din Bucureşti spre Bran şi vă hotărâţi, de exemplu, să mergeţi cu trenul, călătoria durează aproape patru ore. De la Gara din Braşov aveţi la dispoziţie mai multe variante de transport. Una ar fi autobuzul, pe care îl luaţi de la Autogara Bartolomeu, din strada Avram Iancu, aflaţă la distanţă de 7 lei cu taxiul şi cinci minute pe ceas. De aici, autobuzele cu huse vechi, motoare zgomotoase şi miros persistent de motorină pleacă spre Bran din jumătate în jumătate de oră.
Nu vă recomandăm ca din Gara Braşov să mergeţi spre Bran cu taxiul. Aici, ca şi în Capitală, taximetriştii se dovedesc a fi iscusiţi “afacerişti”. Te invită la tocmeală şi te trezeşti că plăteşti o cursă cu 60 de lei, când nu face mai mult de 40.
Cea mai bună variantă este să veniţi la Bran cu maşina. Din Bucureşti spre Braşov sunt două posibilităţi: pe şoseaua 73 A, Pârâul Rece – Râşnov, ce se bifurcă din Drumul European 1, înainte de intrarea în Predeal, sa