Stickul USB, după ce a desfiinţat dischetele şi CD-urile reinscripţionabile, şi-a depăşit tot mai mult funcţia de simplu dispozitiv de stocare de date şi s-a transformat recent în bilet de autobuz, album muzical, modem sau chiar PC virtual, informează AFP. Aceşti câţiva centimetri încărcaţi de tehnologie de vârf vor fi utilizaţi, începând de luni, într-un nou scop, odată cu lansarea în oraşul francez Montpellier a primului stick USB din Europa ce va putea fi folosit în
Stickul USB, după ce a desfiinţat dischetele şi CD-urile reinscripţionabile, şi-a depăşit tot mai mult funcţia de simplu dispozitiv de stocare de date şi s-a transformat recent în bilet de autobuz, album muzical, modem sau chiar PC virtual, informează AFP.
Aceşti câţiva centimetri încărcaţi de tehnologie de vârf vor fi utilizaţi, începând de luni, într-un nou scop, odată cu lansarea în oraşul francez Montpellier a primului stick USB din Europa ce va putea fi folosit în mijloacele de transport. El va putea fi reîncărcat pe internet şi conectat la un computer.
Odată urcat în autobuz sau în tramvai, este suficient ca dispozitivul să fie trecut în faţa unui dispozitiv de citire care validează biletul. "Stickul este echipat cu o componentă care îi permite să comunice, fără contact direct, şi are o memorie de 1 Gigaoctet", a explicat Frédéric Linossier, directorul departamentului tehnologic al companiei Transdev, unul dintre iniţiatorii proiectului.
Specialiştii din Montpellier se gândesc deja la noi aplicaţii posibile, precum plata accesului la piscină sau diverse aplicaţii în procesul de învăţământ. "Am putea descărca pe un stick USB toate manualele unui elev, în format electronic", spun ei.
Portofelul electronic francez Moneo este testat şi el pe suport USB în oraşele franceze Bordeaux şi Toulon.
Mai mult de un miliard de stickuri vândute în doar un an
În 2009, s-