Sub presiunea crizei, creşterea deficitului public şi şomajului, reforma sistemului de pensii a revenit pe agendele europene, titrează cotidianul francez Le Figaro.
Presată de pieţele îngrijorate de criza din Grecia, Spania a anunţat la sfârşitul lui ianuarie un plan de austeriatate şi creşterea vârstei de pensionare de la 65 la 67 de ani.
Potrivit unui sondaj de opinie, 84 la sută dintre spanioli se opun măsurii. Iar sindicatele au anunţat proteste pe 23 februarie.
Pensionarea la 67 de ani este deja o realitate în Danemarca din iulie 2007 şi în Norvegia unde poţi să intri la pensie anticipat la 62 de ani.
Comisia electorală a validat victoria lui Viktor Ianukovici
Liderul opoziţiei, prorusul Viktor Ianukovici a câştigat alegerile prezidenţiale de duminica trecută din Ucraina, cu 48,95 la sută dintre voturi, potrivit rezultatelor finale date publicităţii ieri de Comisia Electorală Centrală, scriu jurnaliştii francezi de la cotinianul L'Express.
"Comisia Electorală Centrală l-a declarat pe Viktor Fedorovich Ianukovitch preşedinte ales al Ucrainei", a declrata preşedintele Comisiei, Volodimir Chapoval.
Rivala lui Ianukovici, premierul Iulia Timoşenko a obţinut 45,47 dintre sufragii. Ea a anunţat că va contesta în justiţie rezultatul scrutinului şi că deţine probe pentru a dovedi fraudele.
Cutremurul din Haiti a distrus mii de picturi
Seimsul violent care a ucis peste 200.000 de oameni a făcut una cu pământul şi numeroase galerii de artă şi mii de picturi, notează The Guardian.
"Tatăl meu are 12.000 de tablouri aici. Încercăm să salvăm ce-a mai rămas. Nu am reuşit să salvăm decât 2.000 dintre ele", a declarat George Nader, fiul celui mai cunoscut colecţionar de artă şi proprietarul galeriei, citat de cotidianul britanic.