Statele Unite au nevoie de o nouă revoluţie în materie de economie pentru a reuşi să combată cu succes creşterea şomajului, determinată de transferul activităţilor de producţie industrială către China şi alte ţări cu "pretenţii salariale scăzute", dar şi de deficienţele sistemului educaţional. Biroul american al Statisticilor de Muncă estimează, conform unei prognoze publicate recent, că sectorul serviciilor profesioniste şi de business va crea în SUA, în următorii
Statele Unite au nevoie de o nouă revoluţie în materie de economie pentru a reuşi să combată cu succes creşterea şomajului, determinată de transferul activităţilor de producţie industrială către China şi alte ţări cu "pretenţii salariale scăzute", dar şi de deficienţele sistemului educaţional.
Biroul american al Statisticilor de Muncă estimează, conform unei prognoze publicate recent, că sectorul serviciilor profesioniste şi de business va crea în SUA, în următorii opt ani, un total de 4,19 milioane de locuri de muncă. În sănătate şi asistenţă socială vor apărea 4 milioane de posturi, în timp ce industria prelucrătoare va pierde 1,2 milioane de angajaţi.
Vremuri grele pentru fierarul tradiţional
"Cine crede că-şi va recupera job-ul la linia de asamblare se înşeală (...) Veşti bune pentru webdesigneri, afaceriştii internetului şi masori, însă vin vremuri grele pentru fierarul tradiţional", scrie pentru Forbes bloggerul John Thomas, fost jurnalist, bancher de investiţii şi hedge fund trader în SUA şi Europa, specializat pe pieţele asiatice.
Statele Unite au nevoie de 27 de milioane de noi locuri de muncă pentru a absorbi creşterea populaţiei, atât naturală, cât şi determinată de imigraţie, şi a ajunge la o rată "tradiţională" a şomajului de 5%.
Însă relocalizarea industriilor către China, Vietnam şi alte pieţe care beneficiază de avantajul unui venit scăzut al populaţiei,