A desfiinţat dischetele şi CD-urile reinscripţionabile, şi-a depăşit tot mai mult funcţia de simplu dispozitiv de stocare de date şi s-a transformat recent în bilet de autobuz, album muzical, modem sau chiar PC virtual. Numele lui? Stickul USB. Are câţiva centimetri, dar e încărcat de tehnologie de vârf si va fi utilizat într-un nou scop, odată cu lansarea în oraşul francez Montpellier a primului stick USB din Europa ce va putea fi folosit în mijloacele de transport. El va putea fi reîncărcat pe internet şi conectat la un computer.
A desfiinţat dischetele şi CD-urile reinscripţionabile, şi-a depăşit tot mai mult funcţia de simplu dispozitiv de stocare de date şi s-a transformat recent în bilet de autobuz, album muzical, modem sau chiar PC virtual. Numele lui? Stickul USB.
Are câţiva centimetri, dar e încărcat de tehnologie de vârf si va fi utilizat într-un nou scop, odată cu lansarea în oraşul francez Montpellier a primului stick USB din Europa ce va putea fi folosit în mijloacele de transport.
El va putea fi reîncărcat pe internet şi conectat la un computer.
Odată urcat în autobuz sau în tramvai, este suficient ca micuţul să fie trecut în faţa unui dispozitiv de citire care validează biletul.
Specialiştii din Montpellier se gândesc deja la noi aplicaţii posibile, precum plata accesului la piscină sau diverse aplicaţii în procesul de învăţământ.
În 2009, s-au vândut 11,4 milioane stickuri USB în Franţa, încasările obţinute de pe urma lor fiind de 164,6 milioane de euro.
Pe plan mondial, s-au vândut 1,07 miliarde de astfel de dispozitive.
Constructorul american Kingston Technology a prezentat în iulie 2009 un stick de 256 de giga, un record mondial în materie, fiind echivalentul a 365 de CD-uri, declarând că, în viitor, capacitatea de stocare va creşte tot mai mult.
Gigantul american Microsoft a semnat de exe