Alimentatia sanatoasa ar putea fi "reteta pentru pace", arata cercetatorii americani, care au constatat ca un regim alimentar bazat pe legume, fructe si cerealele integrale poate sa reduca agresivitatea.
Profesorii de la o scoala din statul Wisconsin, in care existau multi copii cu probleme de comportament, au ramas uimiti cand au observat ca dupa ce au fost eliminate automatele cu dulciuri si snacks-uri si au fost introduse legumele si fructele, cei mici au inceput sa se cuminteasca.
Cadrele didactice sustin ca rata conflictelor violente a scazut foarte mult, copiii nu mai murdaresc peste tot si nu mai este nevoie de agenti de securitate. Nutritionistii stiu ca exista persoane care cred fara sa cerceteze, dar si sceptici, care spun ca povestile de acest tip sunt doar minciuni, arata Care2.com.
Adevarul este insa ca nu e greu sa crezi ca alimentatia poate avea un rol important in modul in care functioneaza creierul, implicit si in modul in care te comporti.
Creierul utilizeaza aproape 20% din energie, iar pentru a-i oferi aceasta energie ii putem oferi o gama larga de nutrienti, vitamine, minerale sau acizi grasi. Intrebarea ar fi: care sunt consecintele atunci cand mancam in fiecare zi numai alimente nesanatoase?
Stim deja ca una din consecinte este obezitatea, cu toate afectiunile asociate: diabet, probleme ale sistemului circulator si altele. Unii specialisti spun insa ca mancarea afecteaza si modul in care ne comportam.
Stephen Schoenthaler, profesor in drept criminalistic la Universitatea din California, spune ca reducerea nivelului de zahar si de grasimi in regimul alimentar poate duce la un IQ mai mare la copii si la note mai bune la scoala.
Profesorul a supravegheat schimbarea meniului de la peste 800 de scoli si spune ca rata de trecere a examenelor finale a ajuns de la 11% s