* programul de formare durează până la doi ani
Un proiect dezvoltat de Ministerul Educaţiei, implementat la nivel naţional, oferă profesorilor oportunitatea de a obţine o a doua specializare şi astfel vor putea avea norma completă într-o singură şcoală şi să fie consideraţi cadre didactice calificate şi pentru cea de-a doua specializare. Proiectul intitulat "Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră" a fost demarat la 1 ianuarie. Prin acest proiect profesorii vor putea obţine la sfârşitul perioadei de până la doi ani de studii postuniversitare o diplomă de conversie profesională care le va facilita asigurarea normei didactice într-o singură şcoală. Ei vor deveni profesori mai bine pregătiţi, cu informaţii actualizate din domeniul disciplinei de studiu, beneficiind, totodată, de experienţa parcurgerii unui program modern de studii, adaptat nevoilor lor de formare, precum şi de condiţii şi facilităţi adecvate învăţământului la distanţă, se susţine în comunicatul emis de Ministerul Educaţiei.
Formarea celor 1.000 de cadre didactice se realizează în formatul educaţiei la distanţă şi fiecare program de studii conţine un modul de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiei (TIC). Cele 12 domenii de specializare vizate sunt: matematică, fizică, chimie, biologie, educaţie tehnologică, tehnologia informaţiei, limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, limba şi literatura franceză, psihopedagogie, geografie şi istorie. Tot din grupul ţintă fac parte şi cadre didactice din instituţiile partenere, 100 dintre acestea urmând să fie instruite în specificul educaţiei la distanţă.
Proiectul se va derula pe o perioadă de 3 ani, fiind implementat în parteneriat cu: European Foundation for Quality in eLearning - EFQUEL, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Te