Este oficial : duty-free-urile nu mai au voie să vândă ţigări şi alcool. Interdicţia a intrat în vigoare încă de la sfârşitul săptămânii trecute, printr-un ordin semnat de Ministerul de Finanţe. Dorel Fronea, director adjunct al Serviciului Român de Supraveghere a Vămilor spune la RFI că prin această decizie contrabanda va scădea simţitor. Dorel Fronea mai anunţă că tot în perioada următoare activitatea de control se va intensifica la frontiera cu Republica Moldova şi Ucraina, respectiv în portul Constanţa. Întrebat dacă există riscul ca traficanţii să-şi intensifice activitatea pe cele două filiere, Dorel Fronea spune că "există acest risc, dar e totuşi puţin probabil".
Este oficial : duty-free-urile nu mai au voie să vândă ţigări şi alcool. Interdicţia a intrat în vigoare încă de la sfârşitul săptămânii trecute, printr-un ordin semnat de Ministerul de Finanţe. Dorel Fronea (audio), director adjunct al Serviciului Român de Supraveghere a Vămilor spune la RFI că prin această decizie contrabanda va scădea simţitor.
"Traficul ilicit cu ţigarete din România provine din trei surse: frontiera cu Republica Moldova şi Ucraina, portul Constanţa şi până la emitarea acestui ordin, o altă sursă o reprezentau duty-free-urile. Acum această sursă a dispărut. Practic, contrabanda cu ţigarete va scădea simţitor în perioada următoare, deoarece a fost eliminată una din sursele de contrabandă", explică adjunctul Serviciului Român de Supraveghere a Vămilor.
Dorel Fronea mai spune că tot în perioada următoare activitatea de control se va intensifica la frontiera cu Republica Moldova şi Ucraina, respectiv în portul Constanţa.
Întrebat dacă există riscul ca traficanţii să-şi intensifice activitatea pe cele două filiere, Dorel Fronea spune că "există acest risc, dar e totuşi puţin probabil".
În 2009 au fost confiscate 120 de milioane de ţigarete, ceea ce reprez