Nu vreau să vă propun o rubrică de umor macabru, dar imaginea de mai jos este un anunţ funerar preluat din România liberă. E ceva ce stîrneşte, totuşi, rîsul. Am citit aseară anunţul împreună cu un grup de colegi de la Academia Caţavencu şi toţi au rîs, fără excepţie. Probabil că greşeala majoră, aceea cu numele contelui profesor o fi fost făcută de cel care a preluat anunţul şi l-a scris în calculator. Dar tot aşa de bine se poate ca numele EFORAL EFORIEI CIVILE să fi fost indicat de autorii anunţului, de cei care l-au plătit. Dar cineva a uitat numele celui comemorat. Şi i-a pus titlul de efor în loc de nume. Iar în cazul doamnei, titlul nobiliar apare între nume şi prenume, după tipicul aşezării poreclelor: Stela “Contesa” de Zambra.
Numele de Zambra nu este necunoscut românilor, el a mai apărut, poate vă amintiţi, exista un bizar Iosipescu Zambra care a candidat şi pentru parlament, dacă-mi aduc bine aminte. Contele Iosipescu Zambra se recomanda şi el, cu titlu nobiliar cu tot, semn că, în România există o foarte serioasă familie de Zambra. Sau, mai degrabă, exista, că văd, după prezentul anunţ, o uşoară extincţie a ei.
Nu vreau să vă propun o rubrică de umor macabru, dar imaginea de mai jos este un anunţ funerar preluat din România liberă. E ceva ce stîrneşte, totuşi, rîsul. Am citit aseară anunţul împreună cu un grup de colegi de la Academia Caţavencu şi toţi au rîs, fără excepţie. Probabil că greşeala majoră, aceea cu numele contelui profesor o fi fost făcută de cel care a preluat anunţul şi l-a scris în calculator. Dar tot aşa de bine se poate ca numele EFORAL EFORIEI CIVILE să fi fost indicat de autorii anunţului, de cei care l-au plătit. Dar cineva a uitat numele celui comemorat. Şi i-a pus titlul de efor în loc de nume. Iar în cazul doamnei, titlul nobiliar apare între nume şi prenume, după tipicul aşezării poreclelor: Stela “Contes