Prepararea în casă a hranei pentru bebeluşi este un proces cât se poate de uşor, iar avantajul cel mai mare este acela că ştiţi exact ce ingrediente folosiţi. Puteţi fi sigur că micuţul dumneavoastră nu intră în contact cu zaharuri sau conservanţi, substanţe dăunătoare pentru sănătatea lui.
Odată cu creşterea şi dezvoltarea bebeluşilor, alimentaţia acestora trebuie diversificată din ce în ce mai mult. Organismul lor începe să aibă nevoie şi de altceva, în afară de laptele matern sau laptele praf vitaminizat prescris de medicii pediatri. În general, primele alimente introduse în dieta micuţilor, în afară de lapte, sunt cerealele speciale pentru bebeluşi. Numai că, în afară de acestea, în alimentaţia micuţilor ar trebui să fie incluse, încet-încet, şi legume de diverse sortimente, dar şi carne, şi fructe.
Dintre acestea, dovlecelul, cartoful dulce şi morcovul sunt primele care pot fi introduse în dieta bebeluşilor, ele având un aport de vitamine şi minerale semnificativ şi fiind, totodată, bine tolerate de sistemul digestiv al celor mici. Alegeţi să preparaţi mâncarea bebeluşului din legume crescute organic (dacă sunt din propria grădină este şi mai bine). Spălaţi-le foarte bine, curăţaţi-le de coajă dacă este nevoie, apoi tocaţi-le în bucăţele de aceeaşi dimensiune. Fierbeţi legumele la abur până când acestea se înmoaie (cam zece minute), apoi pasaţi-le, fie cu ajutorul unui mixer electric, fie într-un blender, până când capătă consistenţa dorită. Dacă vreţi ca pasta să fie mai moale, puteţi „lungi“ compoziţia cu apa în care au fiert legumele. În plus, în acest fel, o parte dintre substanţele nutritive care s-au pierdut prin fierbere ajung din nou în preparat. Altă variantă de subţiere a pastei ar fi ca, în loc de supa de legume, să folosiţi lapte (matern sau lapte praf).
Hrana pentru bebeluşi, la congelator
Utilizând acest