Tema centrala a campaniei electorale pentru presedentia PSD a fost fraudarea alegerilor interne. De cateva saptamani bune, cuvantul de ordine in partid este frauda, utilizat cu toate sinonimele posibile. Nastase a vazut in viitoarele algeri din PSD un scenariu prost, o mascarada, un vanghelion politic. In final, s-a retras.
Mitrea a conturat tabloul scrutinului cu subiect si predicat: algeri fraudate, falsificate, tiune de aranjare a Congresului. Cristian Diaconescu, mai diplomat, si-a imbracat acuzele in intrebari retorice: la ''organizarea'' alegerilor interne? In schimb Mircea Geoana si Ion Iliescu au vazut numai acuzatii copilaresti sau lipsa de rigoare spatiala.
UPDATE: Nastase explica pe blog ca unii delegati au fost pusi sa jure pe biblie ca vor vota asa cum le cere seful organizatiei
Adrian Nastase a fost unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai teoriei fraudarii alegerilor pentru sefia PSD. A fost si motivul pentru care, luni 15 februarie si-a anuntat retragerea din cursa. Iata cum a creionat Nastase tabloul fraudei electoarale la Congresul PSD din 20 februarie:
Am hotarat sa nu mai candidez pentru ca nu doresc sa fiu un figurant intr-un scenariu care este si prost scris si dupa parerea mea duce la niste solutii gresite. Dar, pe de alta parte, cred ca, in ceea ce ma priveste, am dreptul sa decid daca intru intr-o astfel de regie.Vom decide astazi daca vrem sa organizam un congres sau o mascarada. Pana la urma, este si mesajul pe care-l vom da si colegilor si simpatizantilor.Adunarea aranjata de la Sibiu, de saptamana aceasta, unde s-a interzis accesul membrilor care si-au permis sa critice conducerea locala, a decis, nestatutar si incalcand hotararea adoptata in 4 februarie la reuniunea Consiliului National de la Bucuresti, sa nu includa in lista de delegati pe unii membri ai Consiliului National alesi la Congresul