Activele producatorului de mezeluri din carne de vanat Stenyon din judetul Giurgiu, intrat anul trecut in faliment, nu au fost vandute in cadrul primei licitatii organizate de lichidatorul companiei, desi pretul de pornire a fost de sub doua milioane de euro, fara TVA.
"Nu s-a prezentat nimeni la licitatie deoarece nu s-a gasit cumparator la pretul cerut", a declarat Oana Stanica, avocat in cadrul companiei Management Consult din Giurgiu, lichidatorului Stenyon.
In anuntul de vanzare prin licitatie publicat pe site-ul companiei, pretul de pornire pentru fosta fabrica de mezeluri Stenyon era de 1,9 milioane de euro, fara TVA.
In acest pret erau cuprinse atat valoarea terenului de peste 12.000 de metri patrati, cat si cea a constructiilor si a bunurilor unitatii de productie.
De asemenea, mai sunt scoase la licitatie 12 autovehicule Dacia, Daewoo si Renault, cu o valoare totala de 27.400 de euro, fara TVA. Cu TVA, valoarea totala a activelor Stenyon scoase la vanzare depaseste 2,2 milioane de euro.
"La cea de-a doua licitatie, care va avea loc la inceputul lunii martie, pretul de pornire al vanzarii activelor se va diminua cu 20%, iar daca nici atunci nu vor fi vandute, la cea de-a treia licitatie pretul va mai scadea cu 10%", a mai spus Stanica. Aceasta inseamna ca toate activele Stenyon vor putea fi achizitionate cu 1,5 milioane de euro la urmatoarea licitatie sau chiar pentru mai putin daca nici la inceputul lunii martie nu se va gasi un cumparator.
Cu cateva luni inainte ca producatorul de mezeluri din Giurgiu sa intre in faliment, Dumitru Stefanescu, proprietarul afacerii Stenyon, a incercat sa vanda atat businessul pe care l-a creat, cat si alte proprietati (o vila si un teren) in valoare de aproximativ 10 milioane de euro pentru a-si putea salva afacerea, dar nu a reusit sa gaseasca un cumparator.
De aceea, in iunie anul t