Cele mai bune planuri de afaceri care au fost selectate în cadrul Şcolii Antreprenoriale pentru Femei pot beneficia de finanţare. Instituţiile statului, băncile private şi specialiştii în economie de la Universitatea de Vest din Timişoara dau consultaţii gratuit care să asigure succesul.
Mediul economic din Banat are şansa unei dinamizări chiar dacă toată lumea vorbeşte despre criză. Aproape şapte luni a durat infuzia de cursuri de management, de ponturi pentru afaceri care să meargă pe profit, de transfer de experienţă de la cei greu încercaţi de un business propriu către persoanele care vor să-şi valorifice abilităţile şi curajul de a pune pe picioare o firmă proprie. Un grup de 60 de femei au ascultat, au învăţat şi au conturat planuri de afaceri. Unele dintre acestea au fost selectate şi premiate, iar reprezentanţi ai mediului economic din Timişoara şi ai băncilor au încurajat punea lor în aplicare.
„Există strategii realizate la nivelul judeţului şi studii care spun ce oportunităţi există. Acestea pot fi folosite de oricine are un plan de afaceri şi este hotărât să îl ducă la capăt. Una dintre măsurile anticriză stabilite la nivelul Camerei de Comerţ din Timişora, împreună cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, este aceea de a încuraja antreprenoriatul”, a declarat pentru Adevărul de Seară Timişoara directorul general al CCIAT, Menuţa Iovescu.
Ce afaceri au primit încurajări
Cele mai bune idei de afaceri au fost premiate şi pot beneficia de finanţare. Au stârnit interes planurile care au pus la punct o strategie pentru înfiinţarea unui aerodrom, a unei sere cu plante de grădină, o clinică de recuperare medicală, înfiinţarea unei societăţi pentru evaluări proprietăţi imobiliare, un salon de întreţinere corporală sau un centru care să închirieze biciclete pentru turişti ori persoane care vor să-şi petreacă altfel timpul liber.