Locuitorii din cartier au sperat la o apă fără probleme, dar lucrările de reabilitare îi lasă fie fără presiune, fie le trimit la robinet mâl.
Ion Mihuţ este un pietrean care locuieşte pe strada Dragoş Vodă, nr. 136. Plăteşte 3,85 lei/metrul cub de apă potabilă, la fel ca oricare nemţean din oraş. Numai că Ion Mihuţ nu poate consuma ce-i vine pe ţeava de la robinet.
„S-a oprit apa din cauza unui hidrant şi nu am avut apă jumătate de zi. Când a venit apa, a fost murdară, iar acum nu avem presiune“, se plânge bărbatul de condiţiile în care primeşte apa. Tot el a mai precizat că vecinii „mai din deal“ au păţit-o şi ei din cauza unui alt hidrant montat în zonă. „Muncitorii au lovit ţeava cu o cazma şi au spart-o, iar acum tot curge apa. Aici sunt bani, domnule!“, s-a arătat indignat pietreanul. Nemulţumiţi de lucrările de modernizare sunt mai toţi cei care locuiesc în cartierul Valea Viei, o altă problemă fiind gropile care au rămas în urma racordării la apa curentă.
„Au venit muncitorii, au săpat canalul, mi-au tras apa în curte şi efectiv aşa mi-a lăsat. Mi-au spus că nu sunt datori ei să astupe. Am luat eu lopata şi am acoperit, dar asfaltul a rămas stricat în faţa porţii“, a reclamat Vasilica Rusu.Reprezentanţii companiei furnizoare, Apa Serv, spun că problemele de pe strada Dragoş Vodă au fost din cauza etanşării proaste a unui hidrant.
În Piatra Neamţ au fost montaţi 716 hidranţi
„Garnitură de etanşare la unul dintre hidranţii de pe Dragoş Vodă a cedat, dar defecţiunea a fost remediată. Conducta din zona respectivă este mare şi, în plus, aste alimentată de două rezervoare de apă situate în apropiere“, a spus Gheorghiţă Zaharia, responsabil contract apă din cadrul Apa Serv.
Numai că teoria din birou bate realitatea de pe teren. Aseară, în jurul orei 17, hidrantul din dreptul casei de la numărul 10