Băcăuanii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură, cu toate că iarna nu s-a terminat. CET are debite importante către furnizorii de combustibil, dar şi către transportatori.
Societatea are şi sume de recuperat, pe care i le datorează consumatorii şi bugetul de stat. Datoriile CET însumează circa 20 de milioane de lei. O mare parte din suma restantă o reprezintă facturile la gaz şi penalităţile aplicate pentru intârziere. Chiar dacă datoria la E.ON Gaz a fost eşalonată, orice nerespectare a planului de plăţi poate atrage oprirea furnizării şi, implicit, sistarea agentului termic către locuitorii municipiului Bacău.
Pâna în luna aprilie, societatea de termoficare trebuie să achite restanţa de peste 11 milioane de lei pentru gazele naturale. În caz de nerespectare a graficului de plăţi, CET va fi penalizată. Conducerea furnizorului local de agent termic face apel la populaţie şi la asociaţiile de proprietari să-şi achite datoriile, pentru a evita o situaţie de criză.
Cele mai importante datorii ale CET, în afara celei către E.ON Gaz, sunt de 8,7 milioane de lei către furnizorii de cărbune şi de 17,5 milioane, către transportatorii de cărbune. „Am primit factură pe decembrie de 280 de lei la căldură şi nu am de unde s-o achit. Pensia e mică“, a spus Sofica Rusu, care locuieşte într-un apartament cu trei camere.