* ei spun că au acest drept, în contextul în care au câştigat la Brăila toate alegerile din ultimul timp, spre deosebire de alte filiale din judeţe mai mari, dar cu rezultate foarte slabe
Social - democraţii brăileni cred că vor avea câştig de cauză şi la nivel central li se va accepta solicitarea de a participa la congres cu un număr de 55 de candidaţi, şi nu doar cu 39, atât cât li s-a recomandat, telefonic, în cursul săptămânii trecute, de la Bucureşti.
PSD-iştii brăileni se bazează pe faptul că normal ar fi ca filialele care au obţinut rezultate peste medie măcar la ultimele alegeri, să se prezinte cu un număr mai mare de delegaţi decât cele care au obţinut sub medie, chiar dacă este vorba despre oraşe mult mai mari şi mai importante decât Brăila.
"Nu ni se pare corect ca unele organizaţii să vină cu un număr de delegaţi mai mare decât al nostru, deşi au avut numai rezultate proaste, nu mă refer numai la prezidenţiale. De exemplu, la Cluj, după ce Emil Boc a fost numit premier, s-au făcut alegeri pentru Primărie, iar organizaţia PSD de acolo a obţinut numai 7% din voturi, ceea ce e inadmisibil. Dacă pierdeau cu peste 25% mai ziceam, dar 7%... E clar că au acolo probleme, dar doreau acum un număr mare de delegaţi. Nu este corect, trebuie reglementate aceste lucruri", a comentat, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PSD Brăila, Aurel Simionescu. Acesta a mai adăugat că, cel mai probabil, data congresului va rămâne cea de 20 februarie şi că doar condiţiile meteo extrem de nefavorabile ar putea duce la schimbarea ei.
"Reiterăm poziţia noastră că dorim să mergem cu un conducător şi cu o echipă puternică. Nu cred că vor fi probleme la votul din cadrul Congresului în ceea ce îi priveşte pe brăileni, în comparaţie cu alte organizaţii. De exemplu, la Buzău sunt vreo trei organizaţii într-una, probleme de acest fel sunt şi la