Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi se confruntă cu un deficit de personal, în unele localităţi urgenţele medicale fiind acoperite doar de asistenţi. Pentru a acoperi acest deficit, angajaţii efectuează ore suplimentare, care nu sunt remunerate, ci transformate în ore libere.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi se confruntă, încă de anul trecut, cu o lipsă acută de personal. Din 279 de angajaţi pe care ar trebui să-i aibă, serviciul are, în acest moment, doar 198. Cea mai mare nevoie este de ambulanţieri şi medici coordonatori, mai ales că în ultima perioadă au ieşit la pensie nu mai puţin de zece ambulanţieri.
Mai grav este faptul că, în trei substaţii, serviciul medical este asigurat doar de asistenţi. Este cazul substaţiilor Vânju Mare, Baia de Aramă şi Orşova. “În toate substaţiile avem câte un echipaj, cu excepţia substaţiei Cujmir, unde avem şi consultaţie la domiciliu.
Avem nevoie de 12 medici, 13 asistenţi, 25 de ambulanţieri, un economist, un operator statistic, 3 muncitori pentru atelierul mecanic, 7 muncitori TESA şi 5 medici coordonatori dispecerat”, ne-a precizat dr. Dumbrăvica Florescu, managerul Serviciului Judeţean de ambulanţă Mehedinţi.
O sută de solicitări, în medie, pe zi, la Severin
Staţia centrală din Drobeta Turnu Severin are nevoie de nu mai puţin de 10 ambulanţieri şi 5 medici coordonatori. Pentru a acoperi acest deficit, salariaţii serviciului de ambulanţă fac ore suplimentare, pentru care nu sunt remuneraţi.
“Reuşim să ne facem treaba aşa cum trebuie, printr-un devotament al salariaţilor, în sensul că fac ore suplimentare pe care şi le iau apoi liber. Cum poţi să asiguri permanenţa, dacă nu faci ore suplimentare?!”, mai spune managerul.
Ambulanţa Mehedinţi funcţionează cu 12 medici, zece în staţia centrală şi doi în substaţii. Ar mai fi nevoie de personal, deoarec