Guvernul ar afişa un cinism extrem dacă pe timp de criză ar apela la o metodă “no brainer” - o metodă facilă pentru un Guvern care nu vrea să-şi pună creierul la contribuţie, prin care să crească foarte puţin PIB-ul ţarii, dar prin care să afecteze foarte mult populaţia, a declarat Gabriel Biriş, managing partner la firma de avocatură Biriş Goran. Potrivit acestuia principala măsură care trebuie luată pentru îmbunătăţirea economiei este eliminarea evaziunilor fiscale.
Totodată legea fiscală ar trebui citită cu moderaţie atât de către stat, cât şi de companii, astfel încât problemele ce derivă din interpretarea ei să fie rezolvate mult mai bine, este de părere Dragoş Doroş, directorul Direcţiei Legislaţie impozite directe în Ministerul Finanţelor Publice (MFP). El a arătat, în cadrul unei prezentări, că predictibilitatea în materie de impozite directe este mult mai mare decât în trecut, în special ca urmare a stabilităţii principalelor taxe, unde nu sunt prevăzute modificări în acest an.
Referitor la noul Cod Fiscal, el a spus că Ministerul Finanţelor lucrează la implementarea de noi măsuri, unele dintre ele fiind propuse în Parlament la adoptarea bugetului pe 2010.
"Mai avem de lucru pe Codul Fiscal. În principiu, Codul Fiscal se va modifica continuu, pentru că aşa trebuie să fie", a mai spus Doroş.
El a adăugat că noul Cod Fiscal va fi pus în dezbatere publică pe site-ul MFP, cel mai probabil după ce va fi introdus impozitul forfetar, fără a menţiona o dată.
Guvernul ar afişa un cinism extrem dacă pe timp de criză ar apela la o metodă “no brainer” - o metodă facilă pentru un Guvern care nu vrea să-şi pună creierul la contribuţie, prin care să crească foarte puţin PIB-ul ţarii, dar prin care să afecteze foarte mult populaţia, a declarat Gabriel Biriş, managing partner la firma de avocatură Biriş Goran. Potrivit acestuia principala