„Megastarul“ a ajuns anul acesta în finala românească a celui mai audiat concurs european de muzică cu o compoziţie proprie, „Around, around“. Refrenul l-a compus într-o dimineaţă, în zece minute.
Citiţi şi
Paula Seling, fata cu pianul
Kamara Ghedi dă culoare Eurovisionului
Lucia Dumitrescu cântă pentru Michael la Eurovision
Cătălin l-a moştenit pe tatăl lui, absolvent de Conservator, şi a ajuns să studieze pianul şi să facă studii de specialitate la Chişinău, unde s-a şi născut. „Tata era jandarmul numărul unu la orele de pian. Mi-au prins bine spusele lui - «Vezi că o să-ţi ajute în viaţă pianul şi o să-mi mulţumeşti că am stat de capul tău să exersezi». Într-adevăr, îi mulţumesc din suflet că a ţinut morţiş să fac muzică, în loc să ies la un fotbal“, povesteşte Cătălin cine a dat tonul în cariera lui.
De la vârsta de 5 ani, a început primele lecţii de pian la clasa profesoarei Natalia Ostaşco, la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu“ din Chişinău. Mai târziu a învăţat singur chitara. „Au urmat 12 ani de pian, deşi nu eram foarte încântat, cu timpul a început să-mi placă şi am continuat şi la Conservator“, mărturiseşte cântăreţul.
Cele mai năstruşnice idei le-a avut cât timp a locuit la bunici. Chiulea de la lecţii, motivând că trebuie să studieze la pian acasă şi organiza „o fugă colectivă“. „Mi-aduc aminte că ne adunam cu toţi prietenii din mahala la gardul casei noastre şi cântam sau jucam cărţi până târziu, până când venea bunica să ne urechească şi ne trimitea la culcare. Asta era partea cea mai tristă, dar noi, inventivi, am reuşit de multe ori să o păcălim“, îşi aminteşte Cătălin.
Cum a devenit un „megastar“
În primii ani de facultate, tânărul a avut câteva încercări la concursurile şi festivalurile de la Chişinău, dar acestea au rămas doar experienţe plăcute.
În anu