Peste 300.000 de lei sunt pe punctul de a-şi lua zborul din conturile Administraţiei Fluviale a „Dunării de Jos” Galaţi pentru a ajunge la Mihaela Hamza, avocat în Baroul Bucureşti. Aceasta din urmă a cerut deja executarea silită a companiei gălăţene din cauză că i-a fost reziliat contractul de consultanţă juridică în urmă cu două luni, la scurt timp după instalarea noii conduceri.
„Noul director a preferat să lucreze cu un alt avocat, nu pentru că nu mi-aş fi îndeplinit obligaţiile contractuale, ci mai degrabă pentru că aveam într-o cauză un punct de vedere care nu îi convenea. Am încercat să ajung la o înţelegere cu actuala conducere, dar nu s-a putut, aşa că am apelat la un executor judecătoresc”, ne-a declarat Mihaela Hamza.
„De vină e greaua moştenire”
Florin Uzumtoma, numit în urmă cu patru luni director general al companiei fluviale, susţine că vina o poartă vechea conducere, care a făcut contractul de asistenţă juridică, deşi exista o colaborare cu o altă casă de avocatură din Bucureşti.
„Ar trebui să-l întrebaţi pe Ionel Malenda (fostul director general, n.r.) cum s-a ajuns în situaţia asta. A fost un contract făcut pe genunchi, nu ştiu nici măcar să fie înregistrat la registratura companiei. La momentul semnării, colaboram deja cu o casă de avocatură din Bucureşti şi ne-am trezit că trebuia să dăm lunar mii de euro şi doamnei avocat, pentru o consultanţă de care nu aveam nevoie”, ne-a spus Florin Uzumtoma, director general AFDJ Galaţi.
Pentru a nu se trezi cu conturile blocate, reprezentanţii Administraţiei Fluviale au contestat executarea silită. În prezent, cauza se află pe rolul Tribunalului Galaţi, având termen de judecare în luna martie.