Plaja din acea zonă apare la loc de cinste în expertiza DNA-ului din dosarul retrocedărilor în care Mazăre & Co au calitatea de inculpaţi.
Gruparea de afacerişti care a pus mâna pe Cazinoul din Mamaia are planuri măreţe pentru clădirea care a fost ridicată în 1934.
Într-un proiect depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului, se doreşte obţinerea acordului de mediu pentru „desfiinţare parţială imobil S+P+1-3E+4 parţial cu o suprafaţă de 1710 mp". Evident, nu ni se spune din prima unde se află cei 1710 mp. Însă, documentaţia dezvăluie până la urmă că suprafaţa menţionată se află în staţiunea Mamaia, mai precis Complexul Cazino. Beneficiarii proiectului sunt SC Mehmetoglu SRL, SC Best Hotels & Tours SRL şi SC Progeto 2000 România SRL, firme cu rezonanţă, conduse de indivizi cu o întreagă istorie de business în spate. Cu alte cuvinte, cele trei societăţi doresc desfiinţarea clădirilor aflate pe cei 1710 mp. Mai pe şleau... demolarea?!
„Doar o bordură"
„Pe terenul studiat există în prezent un imobil S+P+1-3E+E 4 cu o S de 1710 mp. Deoarece o parte a acestui imobil nu corespunde cerinţelor beneficiarilor, aceasta urmează a se desfiinţa", se arată în documentaţia semnată de Blue Terra Consulting şi Kalinia Proiect. De altfel, pentru a lămuri primul aspect, cel al desfiinţării, am discutat cu Felix Arsene, şef peste Kalinia şi unul dintre arhitecţii preferaţi ai administraţiei Mazăre. „Nu este vorba despre nicio demolare a Cazinoului, ci despre demolarea unei borduri. Este un beneficiar care încearcă să aducă în secolul 21 Cazinoul din Mamaia", a mai spus Arsene. Însă, părerea arhitectului a fost mai târziu contrazisă atât de proiectul depus la APM cât şi de evaluatorul de mediu Adriana Selea, director al Blue Terra Consulting. Revenind la documentaţia depusă la Agenţia pentru protecţia mediului, trebuie spus că actele menţionează că terenul este alcăt