Vitrinele din holul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" vor găzdui în următoarele săptămâni o expoziţie documentară realizată cu prilejul împlinirii a 170 de ani de la naşterea criticului literar şi esteticianului Titu Maiorescu.
Cărţile din expoziţie sunt disponibile cititorilor la secţiile de împrumut şi la sala de lectură a instituţiei.
Titu Maiorescu s-a născut pe 15 februarie 1840 la Craiova şi a trecut în lumea umbrelor pe 18 iunie 1917, la Bucureşti. A fost academician, avocat, critic literar, eseist, estetician, filosof, pedagog, politician şi scriitor român, prim-ministru al României între 1912 şi 1914, ministru de interne, membru fondator al Academiei Române. Maiorescu este autorul celebrei teorii sociologice a "formelor fără fond". El a făcut rechizitoriul "formelor fără fond" într-un articol din 1868, "În contra direcţiei de astăzi în cultura română", în care condamna introducerea unor instituţii imitate după cele occidentale şi cărora nu le corespundea un fond adecvat în mentalitatea, creaţia şi nivelul de cultură al poporului român. Vitrinele din holul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" vor găzdui în următoarele săptămâni o expoziţie documentară realizată cu prilejul împlinirii a 170 de ani de la naşterea criticului literar şi esteticianului Titu Maiorescu.
Cărţile din expoziţie sunt disponibile cititorilor la secţiile de împrumut şi la sala de lectură a instituţiei.
Titu Maiorescu s-a născut pe 15 februarie 1840 la Craiova şi a trecut în lumea umbrelor pe 18 iunie 1917, la Bucureşti. A fost academician, avocat, critic literar, eseist, estetician, filosof, pedagog, politician şi scriitor român, prim-ministru al României între 1912 şi 1914, ministru de interne, membru fondator al Academiei Române. Maiorescu este autorul celebrei teorii sociologice a "formelor fără fond". El a făcut rechizitoriul "formelo