Folosirea aparatelor electrocasnice pentru incalzirea sau prepararea hranei conduce la scurtarea timpului petrecut in bucatarie, iar alimentele isi pastreaza calitatile.
Practic si mic, cuptorul cu microunde a devenit un aparat prezent in aproape orice casa. Fiind usor de utilizat, e la indemana oricui, mai ales ca nu ocupa prea mult spatiu. Indiferent de varietatea functiilor si de scopul pentru care se cumpara (doar incalzirea alimentelor sau si prepararea acestora) nu trebuie omise cateva aspecte importante:
l cu cat puterea (situata in plaja 650 ñ 1200 W) este mai mare, cu atat alimentele sunt patrunse mai repede;
l capacitatea cuptorului se refera la interiorul lui si se masoara in litri;
l locul unde urmeaza sa fie amplasat: aceste aparate pot fi incastrate in mobilier sau asezate direct pe blat;
l nu este necesar un cuptor cu convectie daca aveti nevoie doar sa incalziti mancarea. Cuptoarele ce au aceasta functie integrata sunt mai performante si deci mai scumpe.
Folosire
Este indicat sa puneti alimentele in vase de ceramica, sticla, portelan sau plastic si sa evitati folosirea celor din aluminiu si inox! Nu uitati sa scoateti tacamurile din farfurie inainte de a folosi cuptorul.
Carnea si legumele se taie in bucati egale pentru a se incalzi uniform. Inlaturati oasele mai mari din bucatile de carne pentru a nu impiedica incalzirea preparatului in zona respectiva.
Intretinere
Cuptorul cu microunde se poate curata cu detergent de vase sau cu solutii pentru aparate frigorifice.
Daca prezinta pete greu de scos, este recomandat sa se puna in cuptor o cana cu apa care se lasa sa fiarba cateva minute, vaporii degajati inmuind grasimile.
Mirosurile neplacute se indeparteaza cu otet. Se asaza in interiorul cuptorului o cana cu otet si se lasa acolo cel putin o noapte. Cat timp cana cu