Într-un proces de corupţie în care sunt judecaţi doi funcţionari ai municipalităţii şi un fost consilier local, primarul Craiovei - citat ca martor - a solicitat instanţei să nu fie audiat în şedinţă publică, ci în camera de consi-liu, „pentru a nu aduce atingere autorităţii administrativ-teritoriale“ pe care o reprezintă.
Curtea de Apel Craiova bate pasul pe loc de 14 luni în privinţa judecării fostului consilier local Aurel Bojenoiu, dar şi a funcţionarilor Gheorghe Daici şi Ionel Păpălă, din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii de la primăria din localitate. Instanţa a ajuns ieri la al 13 termen în acest dosar de corupţie, în care dintre acuzaţiile aduse inculpaţilor nu lipsesc abuzul în serviciu, falsul intelectual, uzul de fals ori conflictul de interese.
Primarul vrea tratament preferenţial în justiţie
Citat ca martor-cheie în acest dosar, primarul Craiovei, Antonie Solomon, n-a catadicsit să se prezinte la termenul de ieri. A trimis însă o hârtie prin care cerea instanţei să nu fie audiat în şedinţă publică, precum orice muritor, ci în camera de consiliu, „pentru a nu aduce atingere autorităţii administrativ-teritoriale“ pe care o reprezintă. Preşedintele completului de judecată a supus discuţiei părţilor această cerere.
Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a solicitat respingerea fără discuţie a acestei cereri. „Toţi suntem egali în faţa legii şi trebuie s-o respectăm“, a spus procurorul, menţionând că o asemenea cerere nu are nici un temei juridic. Reprezentantul DNA a fost de părere că Antonie Solomon ar trebui să primească o amendă usturătoare din partea instanţei, pentru neprezentare, iar la termenul următor să fie adus cu forţa de poliţie. Avocaţii acuzaţilor au lăsat la aprecierea instanţei decizia privind audierea „la secret“ a primarului, dar s-au arătat împotriva sancţionării lui Solomon.