Ingrediente:
1 cana de suc de portocale sau de ananas, 1 cana de ulei, 1 cana de zahar, 1 lingura de cacao, 3 cani de faina, 4 linguri de gem de caise, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja rasa de lamâie, portocala, 2 budinci de vanilie, 3 plicuri de gelatina (7 g plicul), 600 ml suc de ananas, o cutie de 500 g de compot de ananas.
Mod de preparare:
Se amesteca uleiul cu zaharul, cacaua, faina, coaja rasa de lamâie si portocala, gemul, într-un castron, dupa care se rastoarna într-o tava unsa si tapetata. Se da la cuptor. Dupa ce se coace se lasa la racit, apoi se taie în doua si se împarte în doua tavi rotunde. Se pun fructele din conserva peste blatul pregatit din timp în tava si din sucul ramas în conserva se face un sirop (suc + 2 linguri zahar+ esenta de rom) care se toarna peste fructe si blat. Între timp se pune la fiert sucul de ananas cu budincile si gelatina pâna se îngroasa. Se lasa la racit si, când este caldut, se toarna peste blat. Se da la rece câteva ore pâna gelatina se întareste, se decoreaza cu frisca vegetala sau doar cu fructe.
Ingrediente:
1 cana de suc de portocale sau de ananas, 1 cana de ulei, 1 cana de zahar, 1 lingura de cacao, 3 cani de faina, 4 linguri de gem de caise, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja rasa de lamâie, portocala, 2 budinci de vanilie, 3 plicuri de gelatina (7 g plicul), 600 ml suc de ananas, o cutie de 500 g de compot de ananas.
Mod de preparare:
Se amesteca uleiul cu zaharul, cacaua, faina, coaja rasa de lamâie si portocala, gemul, într-un castron, dupa care se rastoarna într-o tava unsa si tapetata. Se da la cuptor. Dupa ce se coace se lasa la racit, apoi se taie în doua si se împarte în doua tavi rotunde. Se pun fructele din conserva peste blatul pregatit din timp în tava si din sucul ramas în conserva se face un sirop (suc + 2 linguri zahar+ esenta de rom) care se t